بررسی رگهای واریسی و رگهای عنکبوتی در بارداری
مشکلات پوستی در بارداری فقط مختص به صورت و قسمت فوقانی بدن نیست. رگهای واریسی، وریدهای حجیم و متمایل به آبی رنگی هستند که معمولاً در دوران بارداری روی پاها ظاهر میشوند. واریس پا، در این دوران جریان خون شما افزایش مییابد تا فرآیند تغذیه و خونرسانی به جنین تکمیل شود. در نتیجه، رگهای واریسی خودشان را نشان میدهند. با مقاله امروز سایت دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان همراه باشید تا با رگهای واریسی و رگهای عنکبوتی در بارداری آشنا شوید.
عروق واریسی میتوانند ناراحتکننده و گاه دردناک نیز باشند. متأسفانه، اگر سابقه خانوادگی ابتلا به واریس دارید، ممکن است در دوران بارداری به واریس بارداری مبتلا شوید. خبر خوب این است که همین حالا میتوانید اقداماتی را برای پیشگیری از واریس یا کاهش علائم آن انجام دهید.
مطلب پیشنهادی برای مطالعه : علل و علائم آسیب ها و مشکلات ناخن ها
اقدامات قابل انجام برای رگهای واریسی
برای پیشگیری یا کاهش علائم عروق واریسی لازم است موارد زیر را رعایت کنید:
- از ایستادن طولانیمدت خودداری کنید
- از نشستن طولانیمدت و پایین نگه داشتن پاها خودداری کنید
- همیشه هنگام نشستن پاهای خود را روی یک چهارپایه یا یک سطح مرتفعتر از زمین قرار دهید
- برای کمک به بازگشت خون به قلب تا حد امکان پیادهروی کنید
- جورابهای مخصوص بپوشید (پزشک معالج، شما را در انتخاب جوراب مناسب راهنمایی میکند)
- ویتامین C کافی مصرف کنید (ویتامین C به حفظ سلامت و کشسانی رگهای شما کمک میکند)
- حداقل نیمساعت در روز، در حالی که پاهای خود را بالاتر از سر خود قرار دادهاید، بنشینید (قبل از انجام این کار حتماً از پزشک خود درباره حالتهای ایمن راهنمایی بگیرید)
- مراقب باشید وزنتان بیش از حد افزایش پیدا نکند. اضافه وزن در بارداری هم برای شما مضر است هم برای جنین.
دکتر ابوالفضل جویا را در اینستاگرام دنبال کنید
رگهای عنکبوتی
رگهای عنکبوتی که با عنوان خالهای عنکبوتی نیز شناخته میشوند، رگهای خونی کوچک و قرمزرنگی هستند که به سمت بیرون منشعب میشوند. این وریدهای عنکبوتی نیز به دلیل افزایش گردش خون ایجاد میگردند.
این عارضه یکی دیگر از انواع رایج مشکلات پوستی در بارداری به شمار میرود و معمولاً روی پوست صورت، گردن، بالای سینه و بازوها ظاهر میشود. رگهای عنکبوتی به بدن شما آسیبی نمیزنند و معمولاً مدت کوتاهی پس از زایمان ناپدید میشوند. آنها در زنان با پوست سفید و بسیار روشن، بیشتر از زنان با پوست گندمی یا تیره ظاهر میشوند. افزایش مصرف ویتامین C (طبق نظر پزشک) و رویهم قرار ندادن پاها به شکل ضربدری، میتواند به کاهش بروز رگهای عنکبوتی کمک کند. از طرفی، رگهای عنکبوتی ممکن است زمینه ارثی داشته باشند. در این صورت، برای پیشگیری از بروز آنها نمیتوانید کار مؤثری انجام دهید.
این نوع از مشکلات پوستی در بارداری نیز معمولاً بعد از تولد نوزاد از بین میرود و جای نگرانی ندارد. لیزردرمانی نیز میتواند به حذف وریدهای عنکبوتی که تا مدتی پس از زایمان محو نشدهاند، کمک کند.
دریافت اینترنتی نوبت ویزیت دکتر ابوالفضل جویا